2019 – Amsterdam

Topsportgemeente 2019 Amsterdam

Amsterdam is uitgeroepen tot dé topsportgemeente van 2019! De Noord-Hollandse gemeente kende vorig jaar de beste topsportprestaties, gemeten over 40 topcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners. Achter Amsterdam legden de gemeenten Edam-Volendam en Leiden beslag op de tweede en derde plaats. ’s-Hertogenbosch en Eindhoven completeren de top-5 van dit jaar.

Amsterdam heeft de overwinning te danken aan de goede prestaties van haar 28 lokale topsportteams. Zeven teams wisten zelfs het kampioenschap te behalen en daarmee waardevolle bonuspunten binnen te slepen. Het betrof de voetballers van Ajax en AFC (Tweede Divisie), de dames van hockeyclub Amsterdam, de handbalsters van VOC, de honkballers van L&D Amsterdam, de Amsterdam Crusaders (American Football) en de rolstoelbasketballers van Only Friends.    

Het is de vierde keer dat Amsterdam tot topsportgemeente van het jaar wordt uitgeroepen. De hoofdstad won de titel ook in 2015, 2008 en 2005. De titel wordt overgenomen van Katwijk dat vorig jaar met de eer streek.

Op 16 juni vond op het honkbalcomplex van L&D Amsterdam (Pirates) de officiële prijsuitreiking plaats. Op de thuisplaat ontving Sportwethouder Simone Kukenheim uit handen van Pieter Verhoogt de bokaal, de bloemen en een sportief kunstwerk.

Het persbericht vindt u hier.