2017 – Teylingen

Topsportgemeente 2017 Teylingen

Teylinen is uitgeroepen tot dé topsportgemeente van 2017! De Zuid-Hollandse gemeente kende vorig jaar de beste topsportprestaties, gementen over 40 topcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners. Achter Teylingen legden de gemeenten Leiden en Utrecht beslag op de tweede en derde plaats. Westland en Groningen completeren de top-5 van dit jaar.

Teylingen heeft de overwinning te danken aan de goede prestaties van haar vier lokale topsportteams. Zij eindigden allen in de bovenste regionen van hun competities. Het korfbalteam van TOP behaalde het landskampioenschap en het vrouwenteam van Ter Leede won de landelijke topklasse. De voetbalheren van Ter Leede eindigden in de zaterdag hoofdklasse A als tweede. De rugbyers van The Bassets reikten tot de vijfde plaats in de landelijke Ereklasse.

Het is de eerste keer dat Teylingen tot topsportgemeente van het jaar wordt gekroond. De gemeente had twee maal eerder een top-5 notering: in 2013 eindigde zij op de tweede plek, in 2006 was zij vijfde in de ranglijst. De titel wordt overgenomen van Westland dat vorig jaar met de eer ging strijken.