2016 – Westland

TOPSPORTGEMEENTE 2016: Westland

Westland is uitgeroepen tot dé topsportgemeente van 2016! De Zuid-Hollandse gemeente kende vorig jaar de beste topsportprestaties, gementen over 41 topcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners. Achter Westland legden de gemeenten Amsterdam en Bunschoten beslag op de tweede en derde plaats. Leiden en Utrecht completeren de top-5 van dit jaar.

Westland heeft de overwinning te danken aan de goede prestaties van haar vijf lokale topsportteams. Zij eindigden allen in de bovenste regionen van hun competities. De badmintonners van Van Zundert Velo behaalden zelfs het landskampioenschap. En ook de voetballers van Westlandia eindigden in de zondag hoofdklasse A op het hoogste podium. De handbalheren van Quintus eindigden in de Eredivisie als zesde. De Quintus-dames reikten zelfs tot de halve finale. Dat laatste gold ook voor het tennisteam van Naaldwijk.

Het is de eerste keer dat Westland tot topsportgemeente van het jaar wordt gekroond. De gemeente had één maal eerder een top-10 notering: in 2014 eindigde zij als negende. De titel wordt overgenomen van Amsterdam dat vorig jaar met de eer ging strijken

De officiële prijsuitreiking zal binnenkort plaatsvinden.