2011 – Edam – Volendam

Winnaar 2011: EDAM-VOLENDAM!

De gemeente Edam-Volendam is uitgeroepen tot winnaar van zevende editie van de Sport2B Topsportgemeente-van-het-jaar verkiezing. De Noord-Hollandse gemeente kende vorig jaar de beste topsport¬prestaties, gemeten over 41 landelijke sportcompetities. De overige genomineerde gemeenten (Den Haag, Landsmeer, Leiderdorp en Utrecht) eindigden allen op bescheiden afstand en mogen met hun top-5 klassering ook terugkijken op een zeer geslaagd sportjaar.

Edam-Volendam was afgelopen jaar met vier teams actief in de onderzochte competities. Deze teams presteerden uitstekend. Zo konden aan de dijk twee landskampioen worden gehuldigd.

  • Kras Volendam behaalde de nationale handbaltitel (heren)
  • Mo & Z Volendam was de beste in de Ereklasse van het dammen.
  • Daarnaast wisten ook de voetbalteams van FC Volendam (Eerste Divisie) en RKAV Volendam (Hoofdklasse zaterdag) goede eindklasseringen te behalen

Tezamen bezorgden deze prestaties Edam-Volendam voldoende punten om de titel Topsportgemeente van het jaar in de wacht te slepen.

Prijsuitreiking
Op maandag 13 februari vond de officiële prijsuitreiking plaats tijdens het SPORTNEXT-congres in Oosterbeek. Sportwethouder Gina Kroon van Edam-Volendam ontving uit handen van Sport2B directeur Pieter Verhoogt de bijbehorende bokaal en een sportief kunstwerk. Wethouder Kroon was zeer verheugd met de prijs. ‘We waren voorgaande jaren al een aantal keren hoog geëindigd. Het is prachtig dat we nu de hoofdprijs hebben. Als relatief kleine gemeente zijn we met vier teams goed vertegenwoordigd in de nationale topcompetities. Edam-Volendam is een echte sportgemeente met aandacht voor zowel breedtesport als topsport. Het winnen van deze prijs is een prachtige erkenning voor ons sportklimaat en vooral onze topsportverenigingen. En het smaakt naar meer. Ik ga er dan ook van uit dat we ook in 2012 weer meestrijden om de titel.’