2009 – Den Haag

Den Haag Topsportgemeente van het jaar 2009

Den Haag had in 2009 een prachtig sportjaar. De gemeente was in 2009 met 22 teams vertegenwoordigd in de 38 onderzochte topcompetities. Twee teams konden als landskampioen worden gehuldigd. Leimonias pakte de titel in de nationale tenniscompetitie en HYS The Hague wist de finale van de ijshockey play offs winnend af te sluiten. En ook de overige Haagse teams wisten goed te presteren. Hockey, cricket en handbal waren voor Den Haag de grootverdieners in het puntenklassement.

Handbalclub Hellas was zowel in de dames- als in de herencompetitie vertegenwoordigd. Ditzelfde gold voor de hockeyclubs HGC en Klein Zwitserland en voetbalclub ADO Den Haag.

De volgende verenigingen hebben in 2009 een bijdrage geleverd aan de Haagse overwinning

VerengiingSport
QuickCricket
HCCCricket
HBSCricket
Hellas (2x)Handbal
WingsHandbal
HGC (2x)Hockey
Klein Zwitserland (2x)Hockey
HDMHockey
ADOHonkbal
Haagse RCRugby
HSRC De DiepputSquash
LeimoniasTennis
ADO Den HaagVoetbal, eredivisie
ScheveningenVoetbal, hoofdklasse
HBSVoetbal, hoofdklasse
VUSVoetbal, hoofdklasse
ADO Den HaagVoetbal, eredivisie dames
ZianWaterpolo
HYS The HagueIjshockey

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de verkiezing de topsportgemeente van 2009 vond plaats op 22 april 2010, tijdens het drukbezochte congres Talent Centraal II. Anja Overhoff, directeur van Den Haag Marketing en Topsport ontving uit handen van Sport2B-directeur Pieter Verhoogt de bijbehorende winnaarsbokaal. Bovendien overhandigde Verhoogt haar namens Sport2B en verkiezingspartner SPORT & STRATEGIE een sportieve ets aan. In haar dankwoord ging Overhoff in op de belangrijke rol die topsportverenigingen in een lokale samenleving hebben. Zij beloofde de Haagse topsportverenigingen expliciet te gaan bedanken voor hun rol in het behalen van de titel en sprak de ambitie uit dat Den Haag ook in 2010 weer mee wil doen om de titel.