2006 – Rotterdam

Rotterdam is uitgeroepen tot topsportgemeente van het jaar 2006. De Maasstad kende een zeer succesvol sportjaar.

Rotterdam was met 18 ploegen vertegenwoordigd in de 36 onderzochte topcompetities. Dit deelnemersveld leverde maar liefst vier kampioenen op. ORTEC Nesselande won de nationale volleybaltitel, Excelsior zegevierde in de Eerste Divisie van het betaald voetbal en squashvereniging Victoria zag zowel de dames als de heren de nationale titel grijpen.

Naast deze vier kampioenen, eindigden nog zeven teams bij de bovenste vier in hun competitie. De Rotterdamse topsportverenigingen leverden in 2006 dus prestaties van formaat. De punten die zij hiermee vergaarden voor de verkiezing deden Rotterdam op de hoogste trede eindigen

VerenigingSport
Rotterdam TrojansAmerican Football
Rotterdam B-balBasketbal
Hockeyclub Rotterdam (2x)Hockey
VictoriaHockey
NeptunusHonkbal
Sparta/FeijenoordHonkbal
SO RotterdamSchaken
Victoria (2X)Squash
FVT (2X)Tafeltennis
TV VictoriaTennis
FeijenoordVoetbal, eredivisie
SpartaVoetbal, eredivisie
ExcelsiorVoetbal, eerste divisie
DOTOVoetbal, hoofdklasse
NesselandeVolleybal

De uitreiking van de prijs vond plaats op 17 maart 2007, in het Topsportcentrum Rotterdam. Voorafgaand aan de volleybalwedstrijd ORTEC Nesselande – Omniworld (halve finale) ontvingen Wethouder Lucas Bolsius en volleybalcoach Peter BlangĂ© (namens de Rotterdamse sport) uit handen van NOC*NSF- directeur Marcel Sturkenboom de winnaarsbokaal. Daarnaast bood Pieter Verhoogt de gemeente namens Sport2B een sportief kunstwerk aan.